Què es Gogara?

Presentación

GOGARA nace en el año 2012 con la intención de investigar, crear y sensibilizar desde una perspectiva feminista interseccional. Fomenta la transformación tanto individual como social a partir de la promoción de la conciencia crítica y el empoderamiento; y Contribuye a la prevención de las violencias de género y al desarrollo del bienestar sexual.

Trabajamos alrededor de los siguientes temas:

. Salut sexual i reproductiva . Gènere i Violències masclistes . Economía de les Cures i Buen vivir . Educació i Pedagogíes transformadores  . Interculturalitat i Diversitats          . Cossos i Biopoder

Objectius

GOGARA pretén contribuir a la construcció d’una societat més justa i plaent, i ofereix tallers, contacontes, servei de ludoteca, formacions i performances, sempre amb metodologies creatives i participatives.

. Contribuir a la prevenció de la violència de gènere i al desenvolupament d’una vivència de la sexualitat gratificant, saludable, no estigmatitzadora i responsable.

. Contribuir a una socialització allunyada d’ estereotips de gènere, ètnia, funcionalitat, etc. que no condicionin el paper de cada persona a la societat.

. Promoure la conciliació del temps de cures, familiar, laboral, personal i social, ifomentant la corresponsabilitat i la socialització de les cures.

. Afavoreixer valors, actituds i models relacionals que contribuexin a disminuir la incidència de la violència envers les dones


Valores

GOGARA és una associació dedicada a l’educació sexual i a la prevenció de les violències de gènere, que pretén contribuir a la construcció d’una societat més justa i plaent, on el desig, enfront de la violència, la repressió, la discriminació o la mentida, flueixi “recorrent tot el camp social”.

Feminisme, Plaer, Justícia social, Creativitat, Benestar, Solidaritat, Alegría, Cooperació, Crítica social, Pau, Honestedat,… són els valors, els arrels que sostenen la nostra casa.


Metodología

La metodologia desenvolupada es veu influïda pels principis de la pedagogia de Paulo Freire i de la pedagogia popular. Distanciant-se del mètode educatiu acadèmic tradicional on l’aprenentatge de continguts és una experiència passiva desproveïda de responsabilitat, la nostra metodologia aposta per formes més participatives dirigides a l’apoderament, la conscienciació i la sensibilització del grup.


Currículum personal

Itsasne Gaubeca Vidorreta: És llicenciada en Sociologia (U. de Deusto, Bilbao), Master en Gènere (U. de Xile), Master en Estética y teoría del arte contemporáneo (UAB) i fundadora de l’associació GOGARA, on treballa des del 2012 com a coordinadora de projectes, formadora d’educació sexual i agent de prevenció de violències de gènere per a tots els públics. Tallerista creativa i apassionada amb àmplia experiència en l’àmbit de l’educació no formal i les metodologies participatives, compta amb estudis en documental, educació sexoafectiva, narració oral i clown, entre uns altres. Col·labora a més des de fa anys en diferents col·lectius dels moviments socials com a Feministes Indignades. Actualment també participa activament a la XAJI, Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere,  coordinant el districte de Sant Martí, és contacontes i mare.

Puedes mantenerte en contacto conmigo,  vía Facebook, Twitter  o escribiéndome a gogaratallers@gmail.com

7 respostes a Què es Gogara?

  1. Fellicitaciones por la iniviativa! xulisimo el blog!

  2. alba ha dit:

    Felicitats Itsasne! És molt necessari que tirin endavant iniciatives tant boniques i interessants!

  3. Marta ha dit:

    Molta sort amb el projecte! UNa abraçada!

  4. itsasne ha dit:

    🙂 musuak boniques

  5. Marta Suero ha dit:

    Molta sort Itsasne, segur que et va de meravella!!

Deixa un comentari