Empoderament (Noies)

375px-FlapperdancingLes societats patriarcals es basen en una ideologia que perpetua la dominació masculina i la desigualtat social. La presa de consciència de nenes i dones d’aquesta discriminació i subordinació suposa un desafiament a aquesta ideologia i el pas previ per transformar les estructures que la sostenen. El desenvolupament de la consciència política és crucial en el procés d’apoderament de les dones cap a la superació real de la desigualtat. Empoderarse implica que les dones accedim al poder i adquirim confiança en nosaltres mateixes per tenir autonomia sobre les nostres vides i escapar del control dels limitats rols que ens imposa la societat. Comporta en definitiva, mai dominació sobre els altres, sinó tenir accés als recursos, capacitats i consciència per acabar amb la situació injusta en la qual vivim.

La sociòloga, Margaret Shuler, defineix l’apoderament com “un procés per mitjà del com les dones incrementen la seva capacitat de configurar les seves pròpies vides i el seu entorn, una evolució en la concientització de les dones sobre si mateixes, en el seu estatus i en la seva eficàcia en les interaccions socials”.

Per a Marcela Lagarde, “l’apoderament és el conjunt de processos vitals definits per l’adquisició invenció i interiorització de poders que permeten a cada dona o col·lectiu de dones, enfrontar formes d’opressió vigents en les seves vides”.

Aquest taller ofereix un espai on poder reflexionar i compartir inquietuds entre nosaltres i està dirigit a dones joves i adultes que vulguin prendre consciència del seu propi poder i desenvolupar la seva autonomia tant física, psicològica, econòmica, política com a sociocultural.

Objectius:

. Oferir un espai de trobada on impulsar experiencies grupals que afaveixin l’autoestima.

. Dinamitzar activitats participatives que promoguin la presa de conciència sobre la seva subordinació i la presa de confiança en si mateixes.

. Fomentar el desenvolupament de l’autonomia per decidir sobre les seves vides i de la seva capacitat per influir en els canvis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s