Alerta a les violències virtuals

Ilustraciónciberbulling

Il·lustració: Joan Fernàndez Negrescolor

“Per a ell la confiança és que li mostri el mòbil. Jo ho entenc perquè té molta por a perdre’m”

“Un de cada tres joves considera inevitable o acceptable en algunes circumstàncies controlar els horaris de la parella, impedir que vegi a la seva família o amistats, no permetre que treballi o estudiï o dir-li coses que pugues o no pot fer”.

Nombrosos estudis revelen que cada vegada més noies joves pateixen violència de gènere a través de les noves tecnologies i que no sempre identifiquen com a maltractament molts comportaments violents naturalitzats en les seves experiències i relacions afectives.
L’assetjament en Internet, el cibercontrol o els xantatges via sexpreading estan a l’ordre del dia, situació que hauria de preocupar-nos sobiranament per les greus conseqüències que genera, especialment en aquestes edats, període clau en la formació de la identitat de les joves.

L’ús de mòbils, tablets, ordinadors… forma cada vegada més, part de la nostra quotidianitat. La majoria de la persones tenim accés des de la primerenca joventut. I encara que és cert que Internet ha ofert moltes possibilitats a les dones i la població en general, segueix sostenint múltiples discriminacions de gènere.
Si bé és necessari comprendre que no es tracta d’una nova forma de violència sinó de la mateixa violència de gènere només que practicada en l’entorn digital, la seva capacitat d’immediatesa, anonimat i difusió dificulten en major mesurada revelar les agressions que es produeixen en aquestes plataformes.
És per tot això que urgeix identificar aquesta forma de violència que cridem violència 2.0 per succeir en l’entorn digital (Internet, telefonia mòbil…) a fi de poder fer-la front perquè no segueixi sent pa de cada dia dels nostres adolescents.

Temes:
. Tipus de violència de gènere
. Formes de Violència virtual.
. Discriminació de gènere

Objectius:
. Aprendre a reconèixer la violència de gènere en totes les seves tipologies.
. Identificar la violència 2.0 per a la sensibilització de la percepció del risc que suposa com pre requisit per a la seva prevenció.

“Internet no té cos però si gènere”

Una resposta a Alerta a les violències virtuals

  1. Retroenllaç: Txiki Espai Contra el Masclisme del XI Fòrum | GOGARA, Tallers de Gènere i Sexualitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s