Incorporació de la perspectiva de Gènere al Centre Educatiu

cartelcoeducacioncastellanoPer aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes cal el treball i col·laboració de tots els ens i institucions de la nostra societat. Els centres educatius, com a agents de socialització fonamentals, han de recórrer aquest camí de forma competent i real, amb una formació adequada i una consciència clara.Encara existeixen rígids i diferenciats rols de gènere dels quals s’espera de nenes i nens, o dones i homes respectivament. La nostra societat està encara inundada d’estereotips de gènere que situen a les dones en posicions de subordinació pel que fa als homes. No podem tolerar aquesta cruel discriminació que despulla a tantes dones dels seus drets com a ciutadanes i cenyeix a les persones en espais estancs impedint el seu desenvolupament autèntic i integral. Les escoles, instituts i altres centres educatius han d’igualment contribuir a l’eradicació de la violència de gènere des de l’arrel de la socialització dels més petits darrere d’una societat més humana i democràtica.

Objectius:

. Sensibilitzar a les i els professionals de l’educació en l’envergadura que la incorporació de la perspectiva de gènere té en la construcció d’un centre educatiu igualitari, respectuós amb la diversitat i lliure de violència.
. Transmetre coneixements i recursos que possibilitin afrontar de manera adequada les situacions relacionades amb aquesta temàtica sorgides de la realitat quotidiana de l’aula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s