Acompanyar la Sexualitat de les Criatures

itsasne1_negrescolor

Il·lustració: Joan Fernàndez Negrescolor

Com expressen la sexualitat les nostres filles i fills?
Quins són els seus interessos?
Com acompanyem la seva sexualitat?
Hem d’evitar que es masturben?
Com parlo amb la meva filla sobre aquests temes?
Com responem a les seves preguntes?

Aquest taller ofereix coneixements, recursos i estratègies per acompanyar la sexualitat dels teus fills i filles, així com un espai de trobada per a que pares, mares i/o mestres puguin compartir dubtes, experiències i informació.

Es tracta d’una Xerrada Taller adreçat a mares, pares i mestres com a introducció a la Sexualitat de la Primera Infancia (0-6 anys).

Per molt que hi hagi qui ho negui, la Sexualitat Infantil existeix, les nenes i els nens són éssers sexuals, tot ésser humà des del seu naixement a la seva mort ho és. La fisiologia del plaer pot desencadenar-se en les criatures des del mateix naixement ja que el seu cos a nivell sexual està prou desenvolupat. Des de ben d’hora es poden observar ereccions en els nens i capacitat de vasocongestió genital en les nenes. És en l’etapa prenatal quan l’anatomia sexual de les criatures es configura; i encara que nenes i nens no tindran capacitat d’ovulació i ejaculació fins a la pubertat, ja estan en disposició de trobar i explorar el plaer sexual. Cert és que no podem comparar-la a la sexualitat adulta ni interpretar les seves activitats des de la nostra visió. Seria un error atribuir a les seves singulars expressions de curiositat i joc falsos sentits. La consciència del propi sexe i de la presència de l’altre, el reconeixement i exploració del propi cos, els sentiments cap a les figures d’apego, els estereotips de gènere, són alguns dels temes sexuals que se succeeixen en la primera infància.

Una resposta a Acompanyar la Sexualitat de les Criatures

  1. Retroenllaç: Campanya Super Jordina 2016 | GOGARA, Tallers de Gènere i Sexualitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s