XAJI_Xarxa Activa de Juventut per la Igualtat

LOGO Trazado

LOGO Trazado

 

 

 

 

 

 

 

 

Des de la Plataforma unitària contra les violències de gènere ens proposem la dinamització d’una xarxa de joventut activa envers la violència de gènere. Aquesta xarxa esta composada per petits grups de joves de diferents centres educatius de Catalunya.

L’objectiu principal de la XAJI en el seu conjunt, és desenvolupar una funció preventiva ja que els i les joves tindran un paper actiu en la identificació i definició d’actuacions de socialització preventiva en el seu centre en relació a la violència de gènere i les relacions igualitàries.

En termes pràctics el que proposem als centres educatius és:

Facilitar la conformació d’un grup de la XAJI al centre, aquest grup pot ser d’un curs sencer, o pot estar conformat per joves que es presentin de manera voluntària o bé vinculat al grup de mediació.

La nostra intervenció amb els centres educatius:

– Impartim una formació bàsica al grup XAJI

– Acompanyem durant tot el curs a la XAJI en el procés de identificació de situacions de violència masclista que s’estiguin donant en el seu centre i acompanyar les iniciatives que elles i ells mateixos tinguin en relació a la prevenció dins les aules.

– Acompanyem durant tot el curs a la XAJI en el procés de donar a conèixer les seves funcions a la resta de companys i companyes, per tal de que puguin acudir a la XAJI en cas de conèixer o estar vivint situacions de violència.

– Donem el recolzament necessari al centre en cas que es trobin casos de violència de gènere.

 

L’any 2012 ha estat el de llançament d’aquest projecte a mode de prova pilot, en l’actualitat hi ha 8 centres educatius que formen part de la XAJI a Barcelona i Cornellà

Podeu veure la nostra propostaen aquest vídeo

VOLS FORMAR UN GRUP DE LA XAJI?+ Info:trenquemelsilenci@violenciadegenere.orgAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.”>