Com eduquem en sexualitat a les nenes i nens?

12742771_497173773818847_8006805224356673368_n

La formación integral de les nenes i nens hauria de contemplar tambè l’educació afectivo sexual com element fonamental, tenint en compte que aquesta ensenya aspectes de summa transcendència per als essers humans, com són les relacions emocionals i la construcció de la pròpia identitat de gènere, a més de explicar allò biològic.

Ja podeu apuntar-vos al proper taller que és farà al Casal Infantil del Coll el proper Dilluns 7 de març a les 17h.

“La esencia de la educación sexual es el diálogo a través de la verdad, la espontaneidad y la naturalidad, el respeto y la creación de un clima de confianza y seguridad q permita la expresión de la natural curiosidad por estos temas, durante todo su proceso de desarrollo”.

Com expressen la sexualitat les nostres filles i fills?
Quins són els seus interessos?
Com acompanyem la seva sexualitat?
Hem d’evitar que es masturben?
Com parlo amb la meva filla sobre aquests temes?
Com responem a les seves preguntes?

Aquest taller ofereix coneixements, recursos i estratègies per acompanyar la sexualitat dels teus fills i filles, així com un espai de trobada per a que pares, mares i/o mestres puguin compartir dubtes, experiències i informació.

Es tracta d’una Xerrada Taller adreçat a mares, pares i mestres com a introducció a la Sexualitat de la Primera Infancia (0-6 anys).

Per molt que hi hagi qui ho negui, la Sexualitat Infantil existeix, les nenes i els nens són éssers sexuals, tot ésser humà des del seu naixement a la seva mort ho és. La fisiologia del plaer pot desencadenar-se en les criatures des del mateix naixement ja que el seu cos a nivell sexual està prou desenvolupat. Des de ben d’hora es poden observar ereccions en els nens i capacitat de vasocongestió genital en les nenes. És en l’etapa prenatal quan l’anatomia sexual de les criatures es configura; i encara que nenes i nens no tindran capacitat d’ovulació i ejaculació fins a la pubertat, ja estan en disposició de trobar i explorar el plaer sexual. Cert és que no podem comparar-la a la sexualitat adulta ni interpretar les seves activitats des de la nostra visió. Seria un error atribuir a les seves singulars expressions de curiositat i joc falsos sentits. Laconsciència del propi sexe i de la presència de l’altre, el reconeixement i exploració del propi cos, els sentiments cap a les figures d’apego, els estereotips de gènere, són alguns dels temes sexuals que se succeeixen en la primera infància.

Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Coeducació, Drets Sexuals, Educació Afectivosexual, Infancia, Talleres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s