X Fòrum contra les violències de gènere (2014)

2014_portada_forum_horitzontal

Ja podeu consultar el programa del X Fòrum contra les violències de gènere, que es farà a l’Espai Francesca Bonnemison els dies 13, 14 i 15 de novembre.

Aquest curs 2014, GOGARA participa amb una activitat dirigida a noies i nois de 13 a 18 el Divendres 14 al matí. “En aquest espai, els centres educatius hi assisteixen amb el seu alumnat per participar en diferents activitats de prevenció i sensibilització de la violència de gènere. Tractarem temes com estereotips i rols de gènere,prevenció de relacions abusives, relacions emocionals i sexuals, violència a les noves tecnologies, resolució de conflictes en les relacions, noves masculinitats, etc.”

El Taller que oferim aquest any es “Qué es això de la Sexualitat?

Le(s) sexualitat(s) en tant font de plaer i manera d’estar al món, és probablement una de les facetes que més directament es relacionen amb la saviesa i el benestar individual i social, un dels aspectes que més influeixen amb l’autoestima, amb sentir-se bé i ser protagonista de la pròpia biografia. Es tracta d’un àrea fonamental en el procés de desenvolupament de les persones que permetria, ben integrada, realitzar el projecte vital de forma satisfactòria i sostenir relacions afectives equilibrades amb els altres.
La sexualitat forma part de la nostra vida des que naixem fins que morim, i encara que s’expressa de diverses formes depenent de l’edat, l’especificitat i context cultural de cada persona; el que és innegable i crucial reconèixer és que les nostres vivències i formes d’expressar la sexualitat determinen en gran mesura la nostra manera de ser (personalitat) i la nostra autoestima.

A partir d’aquesta falsa creença:

Sexualitat = Reproducció

S’han derivat tota la resta de desencertades i inexactes preconcepcions:

Sexualitat = Genitalitat, Coit, persones Adultes, Heterosexualitat, Matrimoni, Orgasme.

La negació, fins i tot l’estigmatització, de tot el que no atengui a l’únic objectiu contemplat de la sexualitat, la concepció, és el fruit d’aquest marc repressor, pobre i reduccionista. La masturbació, la sexualitat femenina, la sexualitat infantil i la sexualitat en la vellesa, l’homosexualitat, el lesbianisme o la bisexualitat, són silenciades, intolerables, quan no considerades perversions. El cos, tot ell sexuat, queda reduït a uns determinats òrgans, els genitals, com si cada racó de la nostra pell no fos potencialment travessada per sensacions plaents. Mirades, carícies, petons i les infinites possibilitats i pràctiques sexuals i gojoses que el cervell, membre sexual per antonomàsia, és capaç de despertar, queden o ben supeditades en qualitat de preliminars o patologitzades en aquesta estreta visió.

A més a més, durant el matí del dissabte, s’habilitarà un Espai Infantil a càrrec de Gogara i l’Associació Hèlia peredats de 0 a 10 anys.

Podeu fer les vostres inscripcions a través d’aquest enlaç.

Aquesta entrada s'ha publicat en Drets Sexuals, Educació Afectivosexual, jóvenes, Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s