Formacions per a Professionals de l’Educació

cartelcoeducacioncastellanoIncorporació de la perspectiva de Gènere al Centre Educatiu

Per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes cal el treball i col·laboració de tots els ens i institucions de la nostra societat. Els centres educatius, com a agents de socialització fonamentals, han de recórrer aquest camí de forma competent i real, amb una formació adequada i una consciència clara.Encara existeixen rígids i diferenciats rols de gènere dels quals s’espera de nenes i nens, o dones i homes respectivament. La nostra societat està encara inundada d’estereotips de gènere que situen a les dones en posicions de subordinació pel que fa als homes. No podem tolerar aquesta cruel discriminació que despulla a tantes dones dels seus drets com a ciutadanes i cenyeix a les persones en espais estancs impedint el seu desenvolupament autèntic i integral. Les escoles, instituts i altres centres educatius han d’igualment contribuir a l’eradicació de la violència de gènere des de l’arrel de la socialització dels més petits darrere d’una societat més humana i democràtica.

Objectius:

. Sensibilitzar a les i els professionals de l’educació en l’envergadura que la incorporació de la perspectiva de gènere té en la construcció d’un centre educatiu igualitari, respectuós amb la diversitat i lliure de violència.
. Transmetre coneixements i recursos que possibilitin afrontar de manera adequada les situacions relacionades amb aquesta temàtica sorgides de la realitat quotidiana de l’aula.

Educació Sexual per a Centres EducatiusPicasso+-+Muchacha+ante+el+espejo+(cuadro)

Tots/es som des de que naixem fins que morim, afortunadament, éssers sexuats. La sexualitat té a veure amb la nostra forma d’estar al món, amb la manera en la qual ens relacionem amb els altres, i influeix decisivament en la nostra autoestima i benestar.
L’educació sexual que hem rebut la majoria no obstant això, plena de falses creences i tabús, dista molt d’una concepció positiva i transformadora que afavoreixi el bon desenvolupament tant dels nens/es, dels joves com dels adults/es.

Sovint a l’escola o al IES ens trobem amb situacions relacionades amb la sexualitat que requereixen que les profesionals sàpiguen afrontar amb sensibilitat i recursos convenients. Creiem necessari l’estudi i la formació permanent en temes d’educació sexual a fi d’integrar-los en els curriculums escolars i atendre de forma seriosa i competent aquesta àrea fonamental en el desenvolupament dels seus/ de les seves alumnes.

Proposem així una Formació teòrica i pràctica sobre educació Sexual en l’àmbit de l’educació des d’una perspectiva de gènere i amb una metodologia participativa.

Durada: 15 hores en 5 sessions de 3 hores cada una.

Objectius:

. Oferir coneixements, recursos didàctics i estratègies d’intervenció que permetin afrontar les diferents circumstàncies vinculades amb la sexualitat sorgides a l’escola o a l’IES.

. Conscienciar a mestres, educadors i en general professionals de l’educació sobre l’envergadura de l’educació afectiu sexual en el desenvolupament integral dels nens i nenes, i jovent.

. Alimentar una revisió crítica de les nostres actituds, creences i vivències en referència a la sexualitat.

. Fomentar un espai obert, positiu i respectuós on poder intercanviar vivències i reflexions sobre qüestions relacionades amb la sexualitat i l’afectivitat de les persones.

Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s