Protege a las niñas: No les hagas creer en el amor romántico

seis_todas_castSe acerca San Valentín un año más, y como preludio y calentamiento, quisiera compartir la acción que desde Feministes Indignadas se llevó a cabo.
“… El que qüestionem és la suposada manca que s’amaga en la teoria de la mitjana taronja (cadascuna de nosaltres és una persona sencera en si mateixa,i no tenim una meitat que ens completi). Així mateix, qüestionem i rebutgem el relegar a les dones a l’esfera de les emocions i de la cura, com a forma natural, ineludible de ‘ser’ (en funció de i per a l’altre), tret que no es vulgui incórrer en l’exclusió social (estigma-discriminació/violència) o psicològica (salut mental).
I no ens oblidem que l’amor romàntic mata: en el que va de l’any 2012, ja són 8 (a data 06.02.2012) les dones assassinades per homes del seu entorn sentimental i familiar.
Amb aquesta acció pretenem crear debat i reflexió entorn d’un dels factors (l’amor romàntic) més enquistats que sostenen les situacions de violència de gènere.
Aquest model amorós basat en l’amor com a “passió dolorosa” i altres mites construïts per la nostra cultura occidental, emergeix especialment en l’educació sentimental de les dones. Moltes assumeixen aquest model estructurant les seves vides al voltant de la conquesta de l’amor, convertint-ho en objectiu fonamental de les seves vides.
Les possibilitats de tolerar la violència augmenta en les dones que persegueixen aquest ideal romàntic ja que són aquestes formes de relació les que donen sentit a les seves vides.
La gravetat de les seves conseqüències ens impulsa a generar una anàlisi crítica d’aquest model, i a tractar de desmuntar-ho per fomentar relacions afectives alternatives que no generin patiment i/o dependència i que respectin la nostra individualitat.”
Para leer el texto completo visitar:
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Amor, Coeducació, Coeducación, Estereotipo, Feminismo, género, Mito, Violencia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s